Menu

Corona

Half maart dook corona op en het land ging op slot. Een drama op zich en een drama voor onze bedrijfstak. Het is nu eind Mei en over een week gaan de restaurants weer open. Waar staan we nu en wat merken wij uit het toeritisch veld overal in Nederland.

De markt begint weer aan te trekken mensen boeken de komende tijd hun vakanties in Nederland. Wij zien bij veel van onze accommodatie partners in het land dat het langzaam aan weer wat aantrekt en we verwachten een spoedig herstel. Evenementen bedrijven en de groepsmarkt heeft een enorme uitdaging. Dit zal lastig blijven en met name in het najaar en de winter voor grote uitdagingen gaan zorgen.

Deze bedrijven hebben intensieve meerjarige ondersteuning nodig en geen kortstondige ‘pleister op de wonde’. Dit is buitengewoon ingewikkeld , zeker als je iedereen wilt helpen. De bedrijven die de grootste klappen krijgen moeten heel snel aanpassen wat kan als je het samen doet en je hier 100% voor kunt gaan. Het uitermate trage traject om het toeristisch beleid in Montferland op hè juiste spoor te krijgen helpt niet mee. Wij gaan er in het veld zelf mee aan de slag, met de eerste positieve resultaten.

Wij zijn dagelijks zeer actief met onze Montferland op 1 campagne en ondersteunen restaurants met afhaal en bezorgservice marketing. ( https://www.montferland.nl/afhalen-of-bestellen/ ) Wij assisteren de ondernemers die weer opstarten daar waar mogelijk met marketing activiteiten. Tevens vertellen wij dagelijks hoe mooi het is in Montferland om in contact te blijven met de markt. Het zijn bijzondere tijden die bijzondere aanpassingen vragen van alle toeristische ondernemers. Advies is dan ook te blijven investeren in conceptontwikkeling, verbinding en ondersteuning van alle toeristische ondernemers en verenigingen.

Alleen de politiek krijgt in Montferland toeristisch beleid op het juiste spoor! Wij uiteraard ook maar als we er 1 club van willen maken is het alleen de politiek die dat voor elkaar kan krijgen. Lees dit rapport dan ook goed door en zorg ervoor dat je alle informatie goed screent en je er een inhoudelijke discussie van maakt. Begrijp je iets niet, neem contact t op en vraag het. Dit zodat je als bestuur ook de juiste beslissingen gaat nemen. Toerisme is een TOP sector , het vergt ervaring en specialisme om de juiste route te bepalen.

Er is besluitvorming nodig , al helemaal in de huidige buitengewoon uitdagende tijden voor alle toeristische ondernemers en stichtingen.

Zet toerisme hoog op de agenda , het is tijd voor een andere aanpak in Montferland !