Menu

Wandel- & fietsparadijs

Om het toerisme in Montferland te bevorderen, willen wij van Montferland een wandel- en fietsparadijs maken. Dit betekend dat de huidige wandel- en fietsroutes blijven bestaan (daar waar nodig deze optimaliseren middels duidelijke en herkenbare Montferlandse bewegwijzering).

De bestaande routes gaan we digitaliseren. In de routebeschrijvingen zullen de horecagelegenheden, historische gebouwen of historische gebeurtenissen worden vermeldt zodat wandelaars en fietsers weten waar een horecagelegenheid of toeristische activiteit is en informatie krijgen van wat er langs die route te zien is of wat daar gebeurd is.

We ontwikkelen een wandel- en fietsportaal, met nog meer aandacht voor onze wandel- en fietsroutes.

Er zullen nieuwe aantrekkelijke en themagerichte wandel- en fietsroutes worden toegevoegd zodat het interessant wordt voor bezoekers om meerdere dagen in Montferland te verblijven.

Bij thema gerichte wandel- en fietsroutes denken wij aan :

  • molenroute
  • kerkenroute
  • dorpenroute
  • route langs de grenzen van Montferland
  • historische routes

Al deze routes willen wij via een unieke bewegwijzering laten markeren, waarbij in ieder geval het logo van Montferland te zien zal zijn en bijvoorbeeld bij de molenroute een molen, bij de kerkenroute een kerk, inclusief QR codes die je tijdens de wandeling informeren met verhalen, beeld en video.